Montessori Velika tiha knjiga

Montessori Velika tiha knjiga

80,00 72,00

Montessori Velika tiha knjiga je ročno izdelana iz 100-odstotne mehke bombažne tkanine in filca. Tihe knjige so izjemno priljubljene za umirjanje, prvo raziskovanje, krepitev finomotorike in domišljije. Majhni otroci se lahko z drobnimi detajli zamotijo ure in ure. Knjiga je primerna za raziskovanje najmlajših otrok v varnem naročju odrasle osebe, ali malo večje otroke, ki spoznavajo značilnosti in sosledja iz sveta narave in doma ter ob tem krepijo pozornost, vztrajnost, logično mišljenje, natančnost oprijema in motorične spretnosti. Izdelano z veliko pozornosti in skrbnosti v Sloveniji.

Kategorija:

Opis

Velika tiha knjiga vsebuje čudovite motive iz sveta narave in doma ter spodbuja otroke k raziskovanju različnih senzoričnih doživetij. Izdelana je iz mehke 100-odstotne bombažne tkanine in filca, ter namenjena otrokom od dopolnjenega četrtega meseca dalje. Natančno in umetniško je sešita po najvišjih standardih, v skrbnih rokah šivilj v zaposlitvenih delavnicah podjetja Centerkontura d.o.o., ki je tudi invalidsko podjetje, ki vključuje v svoje delo težje zaposljive osebe.

S tiho knjigo otroci pridobivajo znanje ter razvijajo fino motoriko in domišljijo, trenirajo natančnost oprijema, logiko, osvajajo samostojnost in še veliko več. Velika tiha knjiga vsebuje naslednje značilnosti:

  • vaja z zavezovanjem vezalk in drugih načinov zapenjanja, nizanje in igra labirinta z drobnimi delci;
  • obiranje in spravilo sadja ter vrtnih pridelkov v košarico;
  • vtikanje vrvice v zanke na polžkovi hišici; polžek ima elastične tipalke; igra z listkoma;
  • vaja slikanja s čopičem, prestavljanje barv na barvni paleti;
  • pelikan s premikajočim krilom in z velikim kljunom stoji med valovi; kljun je primeren za skrivanje ribic;
  • lovljenje ribic z magnetno palico in skrivanje ribic med valove; raziskovanje dinamičnega morskega dna.

Knjiga bo otroke navdušila s svojo mehkobo, z živahnimi barvami, s premikajočimi se delci in z zabavnimi nalogami.

Velikost knjige: 25 x 18 cm.

Opozorilo: čeprav so vsi deli knjige skrbno zašiti in pritrjeni ter strokovno pregledani, zaradi majhnih delov proporočamo uporabo knjige pri otrocih, mlajših od 3 let, ob nadzoru odrasle osebe.