Montessori tiha knjiga Ptiček

Montessori tiha knjiga Ptiček

50,00 45,00

Montessori tiha knjiga Ptiček je ročno izdelana iz 100-odstotne mehke bombažne tkanine in filca. Tihe knjige so izjemno priljubljene za umirjanje, prvo raziskovanje, krepitev finomotorike in domišljije. Majhni otroci se lahko z drobnimi detajli zamotijo ure in ure. Knjiga je primerna za raziskovanje najmlajših otrok v varnem naročju odrasle osebe, ali malo večje otroke, ki spoznavajo značilnosti in sosledja iz sveta narave in doma ter ob tem krepijo pozornost, vztrajnost, logično mišljenje, natančnost oprijema in motorične spretnosti. Izdelano z veliko pozornosti in skrbnosti v Sloveniji.

Kategorija:

Opis

Tiha knjiga Ptiček vsebuje čudovite motive iz sveta narave in doma ter spodbuja otroke k raziskovanju različnih senzoričnih doživetij. Izdelana je iz mehke 100-odstotne bombažne tkanine in filca, ter namenjena otrokom od dopolnjenega četrtega meseca dalje. Natančno in umetniško je sešita po najvišjih standardih, v skrbnih rokah šivilj v zaposlitvenih delavnicah podjetja Centerkontura d.o.o., ki je tudi invalidsko podjetje, ki vključuje v svoje delo težje zaposljive osebe.

S tiho knjigo otroci pridobivajo znanje ter razvijajo fino motoriko in domišljijo, trenirajo natančnost oprijema, logiko, samostojnost in še veliko več. Tiha knjiga Ptiček vsebuje naslednje značilnosti:

  • ptiček s premikajočim krilom, svilenimi tačkami ter z repkom iz dinamičnih zank;
  • plastično ogledalo, obkroženo z dinamičnimi zankami in listi;
  • pikapolonica z elastičnimi tipalkami, zankastimi nogami in dinamično strukturo;
  • pingvinček s premikajočimi okončinami in kljunčkom v trebuhu skriva ribico;
  • premikanje barvitih lesenih delcev po vrvici; velik gumb in živahne barve pritegnejo otrokovo pozornost;
  • čebelica z dinamično strukturo ima premikajoče tipalke in šumeča krilca.

Knjiga bo otroke navdušila s svojo mehkobo, z živahnimi barvami, s premikajočimi se delci in z zabavnimi nalogami.

Velikost knjige: 18 x 18 cm.

Opozorilo: čeprav so vsi deli knjige skrbno zašiti in pritrjeni ter strokovno pregledani, zaradi majhnih delov proporočamo uporabo knjige pri otrocih, mlajših od 3 let, ob nadzoru odrasle osebe.