Dodekaeder evolucija – set igralnih kock

Dodekaeder evolucija – set igralnih kock

12,90 12,00

Set zajema 6 dvobarvnih »dodekaeder« igralnih kock v bombažni potovalni vrečki, ki omogočajo različne igre in urjenje matematike s seštevanjem, odštevanjem in množenjem pik na kockah. Dvobarvna dodekaeder igralna kocka je slovenski izum. Zaradi svoje oblike, 12-ih ploskev, se vrti lepše in hitreje kot klasična kocka, poleg tega preprečuje nameščanje pik pri metu – torej nič več goljufanja pri igrah s kockami. 🙂 Igralnim kockam so priložena navodila za igre s kockami (jamb evolucija in igra tveganja), ter ideje za nadgradnjo klasičnih iger, kot so človek ne jezi se, backgammon in monopoly, ali pa celo šah. Igra z dvema ali več kockami namreč poteka hitreje in zabavneje, še posebej, če pike na kockah kar zmnožite in tako dobite pravi igralni pospešek!

Opis

Dodekaeder igralna kocka vsebuje 12 ploskev in 2-krat po 6 pik v beli in črni barvi. Tako lahko klasične igre nadgradite denimo z igranjem z dvema kockama. Če so pike pri metu dveh kock enake barve, lahko pike kar zmnožite (namesto seštejete), s tem igra poteka še hitreje in zabavneje. Lahko odigrate več iger in vsakokrat nekdo dobi priložnost za zmago. Tako kot v življenju je tudi pri igri pomembno, da večkrat poskusimo in vztrajamo na poti do cilja, predvsem pa se pri tem zabavamo. Si predstavljate, kako zabaven postane človek ne jezi se, ko ga igrate s 6 kockami? Pri igri z več kockami nastane več možnosti, saj lahko premikate različne figure, ko ste na vrsti, s tem pa igra postane bolj strateško usmerjena.

Dvobarvne dodekaeder igralne kocke, ki vsebujejo 2-krat po 6 pik v različnih barvah, je izumil matematik in avtor knjižne zbirke Teorija vsega Darko Šifrer.

Kocke so shranjene v bombažni vrečki in priročnem tulcu, ki ga lahko uporabite tudi pri metu kock. Vsekakor imenitno darilo slovenskega izvora, ki bo navdušilo vsakega ljubitelja dobre igre!