ČLOVEK NE JEZI SE EVOLUCIJA

ČLOVEK NE JEZI SE EVOLUCIJA

24,90 21,00

ČLOVEK NE JEZI SE EVOLUCIJA je zabavna nadgradnja klasične družabne igre, ki jo lahko igramo vsakokrat malo drugače, pri tem pa vadimo seštevanje, odštevanje in množenje. Igra vsebuje 4 dodekaeder igralne kocke, ki so svojevrsten slovenski izum, ter ljubke lesene avtomobilčke, na katere prilepimo zabavne nalepke, ki odražajo različna čustva.

Šifra: 0001 Kategorija: Oznaka:

Opis

ČLOVEK NE JEZI SE EVOLUCIJA je zabavna nadgradnja klasične družabne igre, ki jo lahko igramo vsakokrat malo drugače. Posebnost igre sta dvobarvni igralni kocki oblike dodekaeder, ki je svojevrsten slovenski izum. Dodekaeder se vrti lepše in hitreje kot klasična kocka, kar onemogoča nameščanje pik pri metu, ter igro nadgradi z zabavnim računanjem in novimi načini igranja, ki spodbujajo strateško razmišljanje. Če igramo z dvema kockama in so pike enake barve, potem lahko pike kar zmnožimo (ne samo seštejemo), in tako dobimo pravi igralni pospešek. Igrive figure – hitri avtomobilčki ponazarjajo različna čustva in razpoloženja, ki nastanejo med igro. Tako otroku lažje razložimo, da je tudi jeza del igre, vendar je pomembno, da vztrajamo na poti in pripeljemo svoj avto varno v garažo. Otroci so si tudi izmislili pravilo, da se samo jezni avtomobilčki zbijajo, veseli pa ne. Včasih pa gresta kar oba avtomobilčka, ki se zbijeta, na začetek igre. Ali pa se dogovorimo pred začetkom igre, da se avtomobilčki ne zbijajo, temveč dobijo nov pospešek, ko se srečajo na istem polju. Pomembno je, da se med igro zabavate.

Igro je ilustriral priznani slovenski ilustrator Ivan Mitrevski. Več o igri ter različnih načinih igranja si preberite na blogu.